RAM Infotechnology neemt CarePartners over

Geplaatst op

Utrecht, 19 september 2016 - Cloud service provider RAM Infotechnology heeft branchegenoot CarePartners uit Hoofddorp overgenomen. Het label Reliance maakt tevens onderdeel uit van deze overname. CarePartners is een gespecialiseerde ICT-dienstverlener voor de zorgsector in Nederland. De overname past in de focus en groeistrategie van beide organisaties en zal aanzienlijke synergievoordelen opleveren. Voor de gecombineerde organisatie betekent dit een verbreding van het dienstenaanbod en een nog stevigere positie in de gezondheidszorg.

CarePartners is in 2006 op basis van een initiatief van huisartsen opgericht, specifiek gericht op ICT-dienstverlening richting de zorgsector. De organisatie heeft in die 10 jaar veel ervaring opgebouwd met ICT-oplossingen die breed binnen de zorg worden geleverd. Deze zomer hebben Joachim Kaarsgaren en Dirk Fabels, directieleden van RAM Infotechnology en Soekhram Gokoel en Alex Damaschek, directieleden van CarePartners, hun handtekening gezet onder het contract. De directieleden van RAM Infotechnology zijn zeer verheugd over deze acquisitie. “Een overname doe je niet zomaar en deze unieke kans konden we niet laten liggen. De ‘ fit’ met CarePartners is perfect. Beide organisaties zijn gespecialiseerd in de zorgsector en bieden gelijkwaardige diensten aan. Met o.a. het 35% marktaandeel bij huisartsenposten, neemt het aandeel van RAM verder toe in de zorgsector. CarePartners brengt een schat aan technologie en innovatie met zich mee, waardoor ons gezamenlijk succes gecombineerd en versterkt kan worden.”, aldus Dirk Fabels.

Soekhram Gokoel, algemeen directeur van CarePartners ziet de overname als logische stap in de groei en professionalisering van CarePartners: “De overname door RAM Infotechnology past in de groeiambitie en strategische richting van CarePartners in een sterk veranderende markt, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. RAM biedt immers de certificeringen die de zorgsector eist van haar ICT-leveranciers. Buiten dat biedt RAM het hybride cloud platform eCumulus voor werkplek-, hosting-, en netwerkdiensten kansen voor de bestaande klanten van CarePartners.“

Over RAM Infotechnology
RAM Infotechnology is specialist in clouddiensten voor de gezondheidszorg, overheid en financiële sector. De filosofie van het bedrijf is modulair ICT uitbesteden: niet ‘alles of niets’, maar ‘alles op maat’. Met het eigen label eCumulus heeft RAM een hybride cloud platform voor werkplek-, hosting- en netwerkdiensten. RAM Infotechnology beschikt over een eigen Tier 3 datacenter en belangrijke certificeringen zoals ISO27001, ISO9001 en NEN7510, certificaten die de kwaliteit en veiligheid van de dienstverlening benadrukken. RAM Infotechnology heeft ruim 300 klanten en is met RAM Mobile Data onderdeel van de RAM Groep. Samen hebben zij ruim 130 medewerkers in de Benelux. Voor meer informatie, zie www.ram-it.nl.