Nieuw Management Informatie Systeem onder de naam OneDataView

Geplaatst op

OneDataView

Door de grote vraag uit de markt heeft CarePartners er voor gekozen om te investeren in het ontwikkelen van een nieuw Management Informatie systeem. CarePartners is een samenwerking aangegaan met Qlik, een grote speler op het gebied van informatie dashboarden, en heeft het Qlikview platform ingezet. Met eigen ontwikkelaars heeft CarePartners een basis pakket ontwikkeld waarmee de klant zijn gegevens via eenvoudig te lezen dashboards (gevuld met grafieken en tabellen) kan inlezen.

Samenwerking met Qlik

CarePartners noemt het nieuwe informatiesysteem OneDataView en is voor de ontwikkeling een partnership aangegaan met Qlik, het bedrijf achter het toonaangevende Business Discovery-platform dat door de gebruiker gestuurde Business Intelligence (BI) biedt. Hun missie, "Het gemakkelijk maken voor iedereen, waar dan ook, om beslissingen te nemen", is iets wat CarePartners ook in de Nederlandse zorg gaat realiseren. In bijvoorbeeld Engeland zie je dat Qlikview al groot in de zorg aanwezig is. CarePartners zet nu in samenwerking met Qlik ook een passende oplossing (op maat) in de markt voor de zorg in Nederland. De interesse vanuit de zorg is nu al overweldigend en zelfs de eerste zorgverleners hebben het al in gebruik genomen.Qlikview is een platform die verschillende databronnen kan herkennen en verwerken. We praten hier over verschillende databases van vele applicaties (denk bijvoorbeeld aan Call Manager, Ziekenhuis informatiesystemen, Huisartsinformatiesystemen, Ecaris, databases van telefonie systemen etc.). Maar ook kan Qlikview eenvoudig documenten van Excel, e.d. verwerken. Tegenwoordig gebeurt het namelijk nog regelmatig dat er extra informatie op een eenvoudige manier wordt bijgehouden, bijvoorbeeld in Excel. OneDateView is hier op ingesteld en kan deze bestanden eenvoudig inlezen. Uiteraard is het dan ook mogelijk om de verschillende databronnen tegelijk te koppelen waar OneDataView zijn gegevens uit haalt.

Ontwikkeld in samenwerking met Medicamus

De ontwikkeling van rapportages gebeurt in samenwerking met de betreffende zorgverlener en gebruikers. Zo is de basisrapportage voor Call Manager (wordt gebruikt door veel huisartsenposten) ontwikkeld in samenwerking met de kwaliteitsfunctionaris van Medicamus. Zo zorgen we ervoor dat er ook echt meerwaarde uit OneDataView gehaald kan worden. De scope voor de basisrapportage is gelegd op de aan te leveren informatie voor InEen en de zorgverzekeraar. Door regelmatig contact tussen het ontwikkelteam van CarePartners en de kwaliteitsfunctionaris en directie van Medicamus hebben we gerealiseerd dat de basisrapportages een groot inzicht in de onderneming kunnen geven waarbij alle gegevens uiteraard goed getest en beveiligd zijn.

Ontwikkelingen van OneDataView

OneDataView draait al sinds deze zomer (2014) bij klanten en wordt naar volle tevredenheid gebruikt. We hebben echter nog genoeg ontwikkelingen in het vooruitzicht die als plug-in op het huidige pakket zullen worden ontwikkeld. Zo zijn we bezig om gegevens uit telefonie databases te koppelen zodat ook informatie over wachtrijen, duur van gesprekken, aantal gesprekken per patiënt of per medewerker etc. bekeken kan worden. Ook kunnen deze gegevens dan uiteraard gekoppeld worden met de al bestaande informatie waardoor dit soort waarden te combineren zijn met informatie over ICPC codes, behandelingen, Urgentie, Duur van consulten, visites, etc.We zijn inmiddels ook gestart met de ontwikkeling van een Management plug-in om zo de management kant van de onderneming inzichtelijk te maken.

Demonstratie

Bent u geïnteresseerd in OneDataView, wij komen graag langs voor een vrijblijvende demonstratie.