CarePartners introduceert: CareTank

Geplaatst op

​In samenwerking met Phototank hebben wij een nieuwe applicatie ontwikkeld die veilig beeldbestanden delen tussen (huis)arts, patiënt en andere zorgprofessionals mogelijk maakt. De arts en patiënt zijn zelf volledig in controle over hun bestanden. Met dit systeem is het risico op een datalek nihil. Veiligheid staat bij ons altijd voorop.

Met CareTank kunnen zowel artsen als patiënten hun bestanden uploaden in een beveiligde omgeving. Daarnaast is het mogelijk om andere zorgprofessionals toegang te geven tot een patiëntmap of specifiek item. Het onderling delen van foto’s gebeurd in de zorg steeds vaker, bijvoorbeeld om een aandoening te verduidelijken of om een collega-arts te raadplegen voor een second opinion.

De moeilijkheden komen om de hoek kijken bij de manier van delen, zeker sinds de nieuwe wet “Meldplicht datalekken” van kracht is gegaan. Het versturen van persoonlijke gegevens is niet in alle gevallen veilig te noemen. Met CareTank bent u er wél van verzekerd dat u zelf de controle heeft over uw bestanden, zonder dat deze op een buitenlandse server opgeslagen worden.

Naast beveiligd opslaan en delen is het ook mogelijk om uw beeldbestanden te ‘taggen’, wat later terugzoeken kinderlijk eenvoudig maakt. U kunt werken in de webapplicatie, de mobiele app voor iOS smartphones of een plug-in op uw eigen computer. Enkel een stukje van een foto doorsturen is mogelijk door middel van de geïntegreerde ‘crop’-functie. CareTank kent naast deze nog veel meer functionaliteiten en er worden maandelijks nieuwe functionaliteiten aan toegevoegd.

Wilt u meer weten over CareTank? Stuur ons een e-mail op: info@carepartners.nl. We laten CareTank ook zien op de Zorg & ICT beurs, stand 01.A099. Aanmelden kan op: http://bit.ly/1pN5fEc